Beskrivelse
Kaffeland: Etiopien
Kaffetype: Ren Kaffe
Proces: Natural
Smagsbeskrivelse: En sød og kompleks kaffe. I denne kaffe vil du kunne opleve en sød smag af solbær, blåbær og jordbær. Kaffen har en let syre. Denne kaffe er ristet lyst for at fremhæve den behagelige syrlighed i kaffen.
Denne kaffe er forarbejdet på Israel Degfas vaskestation, hvor han dagligt arbejder med at forbedre forarbejdningen af kaffe. Vaskestationen ligger i Guji i Adola-området, og den hedder Messina. Faktisk ejer Israel Degfa 26 vaskestationer i nærområdet, og fælles for dem alle er:
- De er ejet af Israel Degfa.
- De arbejder på et træningsprogram for kaffefarmere, for at øge kvaliteten af kafferne
- Der er lavet en skole til farmernes børn, hvor de også bliver undervist i botanik og dyrkning af kaffe
- Kaffen der produceret er kun specialitetskaffe og dermed ikke kommerciel
- De har et Rainforest Alliance program
- De overdækker tørrestationerne med skyggenet
- Der arbejdes på tværs af farmere, så de kan hjælpe hinanden med nye sorter, nye metoder mv.
- Kaffefarmerne bliver betalt ekstra for at være med i kaffegrupperne, som hører til vaskestationerne (dette gøres for at motivere dem til at aflevere bedre kaffekvaliteter).
Ingredienser: Hele rene kaffebønner fra Etiopien. 250g
Doseringsforslag: Krus 4-8 g (2 tsk.) Kande 20 g (1-2 spsk.)
Anbefalet vandtemperatur: 90° – 95°
Anbefalet stempelkaffe bryggetid : 4 min.
Anbefalet filterkaffe bryggetid: 4-5 min.