Køb grøn te hos Camellia-Te! Her finder du altid et stort udvalg af grøn te – også mange økologiske grønne te varianter. Grøn te er blevet enormt populær og vi har derfor mange forskellige teblandinger, der tilfredsstiller individuelle smagspræferencer hos vores kunder. Blandt vores grønne teer og teblandinger finder du typer som fx Bancha, Chun Mee, Sencha, Gunpowder og Kukicha. Gå på opdagelse i vores store udvalg af grøn te, og find din nye favorit i dag!
Viser 1–24 af 58 resultater
Grøn te stammer oprindeligt fra Kina, men produktionen har spredt sig til store dele af Østasien. Kina og Japan er i dag de største producenter af grøn te. Grøn te er kendt for at have en række egenskaber der potentielt kan være gavnlige for helbredet. Oftest fremhæves teens høje indhold af antioxidanter, herunder især indholdet af polyfenoler, som er et antioxidant der også findes i større mængder i bl.a. rødvin. Grøn te har generelt en mere delikat smag end sort og hvid te, ligesom at grøn te ofte også smager mere bittert end andre tesorter. Grøn te kan dog også have en mere sødlig smag, afhængigt af blandingen og hvordan den er blevet efterbehandlet.
Grøn te fremstilles af nøjagtig de samme blade og blomster fra teplanten (Camellia Sinensis), som også bruges til at fremstille hvid te og sort te. Under te-høsten plukkes kun blomsterknopperne og de yngste/nyeste teblade. Teplanter til grøn te dyrkes på en sådan måde, at der kan høstes ca. tre gange årligt. Den første høst på sæsonen generer oftest den fineste og dyreste te.
Selvom der oftest er små forskelle i hvordan teplanterne dyrkes, høstes og efterbehandles, afhængigt af hvilken type grøn te der ønskes, så gennemgår grøn te grundlæggende den samme proces. Nogle planter dyrkes primært i skygge, mens andre dyrkes i fuld sol. Den store forskel ligger dog i, hvordan teen behandles efter at den er blevet høstet. Grøn te er nemlig ikke fermenteret, da den ikke gennemgår den samme tørrings- og oxideringsproces som hvid og sort te.
Traditionelt har man tørret teen i solen, eller ved fyring af trækul i store pander eller kurve. I dag er ovntørring, dampning og rulning udbredte moderne metoder til tørring af teen, da man ved anvendelse af disse metoder bedre kan bevare antioxidanter og aromastoffer i teen. Når den indledende del af efterbehandlingen er afsluttet, kaldes teen for “Aracha”. Den grønne te hældes nu i store papirsække, som lagres ved meget lave temperaturer. Inden den grønne te endeligt skal blandes og pakkes, opvarmes teen en sidste gang for at forbedre teens holdbarhed og smag.
Te har ligesom kaffe og kakao et naturligt indhold af tein. Indholdet af tein er højest i kaffe og lavest i kakao. Når vi taler grøn te, så ligger koffeinindholdet på et niveau derimellem, og der er faktisk flere faktorer som spiller ind, når man skal vurdere teinindholdet i te. Eksempelvis vil en te bestående af friske blomsterknopper og blade generelt have et højere indhold af koffein end te bestående af ældre blade.
Tein er kendt for at have en opkvikkende effekt, og tilsættes derfor også i bl.a. energidrikke og cola. Teinholdig te blev allerede beskrevet for næsten 5000 år siden, og det er derfor ikke ny viden, at te også indeholder tein.
Hvor en gennemsnitlig kop kaffe indeholder ca. 120 mg koffein, så er koffeinindholdet i en tilsvarende kop grøn te noget lavere, og ligger på ca. 30 mg tein. En kop grøn te indeholder dermed omkring 75% mindre tein end en tilsvarende kop kaffe. Nogle tesorter indeholder dog mere tein, og en gennemsnitlig kop sort te indeholder omkring 60 mg koffein, dvs. omkring 50% mindre tein end en kop kaffe. Nogle tesorter kan dog indeholde så meget tein, at indholdet af tein i en kop te svarer til en kop kaffe.